Google Ads Şüpheli Ödeme sorunu, reklam hesabınızda “Hesabınız askıya alındı. Hesabınızda şüpheli ödemeler tespit ettik.” ibaresi ile kırmızı bant şeklinde bir uyarı bulunuyorsa bu makale içeriğinde bu problemin nedenlerini veya çözümlerini inceleyebilirsiniz.
Google yasal gereksinimleri ve kullanıcı güvenliğini çok ciddiye alır. Hesabı askıya alınan reklam verenler, reklam hesabının içinde kırmızı bant, hesap içi bildirim ve e-posta yoluyla bildirim alırlar.
Öncelikle hesabınız askıya alındıktan sonra;
- Mevcut hesap ile reklam yayınlayamazsınız, raporlara erişim sağlayabilirsiniz.
- Askıya alınmış hesabınızla ilişkili (isim soyisim, e-posta, kredi kartı, adres bilgisi vb.) askıya alınabilir.
Yeniden oluşturulan hesaplar askıya alınabilir.
Hesaplar neden askıya alınır?
Google Ads Politikası
Google Ads politikasının ihlal edilmesi nedeniyle askıya alma hakkında daha fazla bilgiyi Google Ads yardım sayfasından bulabilirsiniz.
Yaş Şartları
Google hesaplarında yaş şartlarını ihlal ettiğinizi tespit ederse hesabınızı askıya alabilir.Bu konuda, Google Ads hesabınızla ilişkili Google Hesabını oluştururken girdiğiniz yaşı temel alınır. Google Hesabı oluştururken işletmenizin yaşını değil, kendi yaşınızı girmeniz gerekir.
Reklam Bağışları Politikası
Google Reklam Bağışları hesabınız, Google Reklam Bağışları politikasına uygun olmaması nedeniyle askıya alınabilir.
Yetkisiz Hesap Etkinliği
Google Reklam Bağışları hesabınız, Google Reklam Bağışları politikasına uygun olmaması nedeniyle askıya alınabilir.
Faturalandırma ve ödeme sorunları
- Promosyon kodu kötüye kullanımı: Promosyon kodları satmaya teşebbüs eder veya bir hesapta birden fazla promosyon kodu kullanırsanız hesap askıya alınabilir. Daha fazla bilgi için promosyon kodlarıyla ilgili ülkeye özel şartlar ve koşulları inceleyin.
- Ters ibraz talebi: Banka veya kredi kartı şirketinize, meşru bir Google Ads bakiyesi karşılığında yapılmış ödemenin geri alınması için talimat verirseniz (ters ibraz talebi olarak da bilinir) hesabınız askıya alınabilir.
- Şüpheli ödeme etkinliği: Hesabınızda şüpheli veya sahte ödeme etkinliği tespit edersek hesabın yapabileceği harcama tutarına sınırlama getirebilir ya da hesabı askıya alabiliriz.
- Ödenmemiş bakiye: Hesabınızda bir veya daha fazla ödenmemiş bakiye varsa hesabınız geçici olarak askıya alınabilir.
Genel olarak en yaygın problem “şüpheli ödeme etkinliği” ve “ödenmemiş bakiye” ile ilgili problemlerdir. Çözümüne doğru ilerleyelim;
Google Ads Şüpheli Ödeme Çözümü
İlk öncelikle yapmanız gereken Google Ads İtiraz Formu doldurup mevcut şüpheli ödeme etkinliğine itiraz etmeniz gerekmekte. Bunun için Google Ads İtiraz Formu blog yazımıza giderek detaylı bilgi alabilir ve sürece başlayabilirsiniz. Eğer şüpheli ödeme nedeniyle askıya alınan bir hesabınız var ise ve bu adımlarla uğraşmak istemiyorsanız danışmanlık alabilir ve hemen reklamınızı aktif edebiliriz.
Unutmayın: Google Ads destek ekibinin geri dönüş süreci pandemi sürecinde neredeyse 2 katına çıktı. 1-3 gün olan cevap verme süreleri yaklaşık 1-2 haftayı bulabiliyor. Ayrıca itiraz formundan daha çok kullandığınız hesabın kurulum, hesap açılış kısmı daha önemlidir ve itiraz sürecinizi etkilemektedir.